– Din specialist inom hudvård

Telefon: 070-266 95 59

Exuviance

På Evas hudvård används och säljs produkter från Exuviance.

VETENSKAPLIGT UTVECKLAD HUDVÅRD

Exuviance är avancerad hudvård från de läkare som upptäckte och tog patent på alfahydroxisyrateknologin (AHA).

Exuviance produkter och behandlingar är framtagna för att underlätta hudens naturliga exfolieringsprocess, stimulera cellförnyelsen och återfukta på djupet. Resultatet blir en hud med ett vackrare, yngre och sundare utseende. Exuviance behandlingar, tillsammans med daglig användning av Exuviance hudvårdsprodukter, förbättrar oregelbundenheter i huden som t.ex. fina linjer och rynkor, ojämn pigmentering och torrhet samt minskar uppkomsten av akne.

Produkterna har även bevisade positiva resultat i behandlingar mot ex acne och rosacea

Kom gärna på besök för mer information och konsultation kring produkterna och vad som passar just dig och din hud.

Vad är medicinsk hudvård?

Med medicinsk hudvård avses i regel hudvårdsprodukter som innehåller vetenskapligt dokumenterade effektiva ingredienser som aha-syror, retinol, vitaminer och antioxidanter.

Inom Exuviance talar man främst om medicinskt utvecklad hudvård för att tydliggöra att Exuviance är en verksamhet med medicinsk grund. Exuviance är i första hand inte ett kosmetikföretag utan ett dermatologiskt företag med medicinsk bas, grundat av uppfinnarna bakom AHA-teknologin.

Forskningsbakgrund

Exuviance som ligger i Princeton, New Jersey har en ledande position inom forskning och utveckling av olika sammansättningar som innehåller AHA jämte de senaste innovationerna PHA, laktobionisk syra och NeoGlukosamin. Företaget grundades 1988 av dr. Eugene Van Scott, dermatolog och dr. Ruey Yu, farmakolog med dermatologi som specialitet.

Doktorerna träffades 1969 på Temple University i Philadelphia, Pennsylvania, där dr. Van Scott var professor i dermatologi och dr. Yu var forskningsledare på institutionen för dermatologi. Dr. Van Scotts intresse för att hitta ett sätt att reglera nybildningen av hudceller gjorde att han kom i kontakt med Dr. Yu, som studerade de kemiska och biomedicinska aspekterna vid vissa hudsjukdomar. Deras gemensamma intresse för hudens nybildnings- och förnyelseprocesser blev sedan hörnstenen i över 40 års dermatologisk forskning och utveckling.

För närvarande har de mer än 120 patent på sammansättningar och behandlingar och ännu fler är patentsökta. De är internationellt erkända auktoriteter inom utveckling och dermatologisk användning av AHA. Forskningsresultaten har ett stort antal gånger publicerats i ledande medicinska tidskrifter.

Medicinskt utvecklat hudvårdssystem

Exuviance erbjuder ett komplett system av vetenskapligt utvecklade, högeffektiva hudvårdsprodukter med alfa- och polyhydroxisyror kombinerat med de senaste teknologierna och innovationerna. Exuviance hudvårdssystem har skapats för att tillgodose behoven hos dig som inte behöver söka vård hos en hudläkare, men som ändå vill utnyttja fördelarna med ett medicinskt utvecklat hudvårdssystem.

Alla hudtyper kan använda Exuviance, även känslig hud. Det är kombinationen av Exuviance skonsamma syror som ger det fantastiska resultatet. Produkterna i Exuviance hudvårdssystem har tagits fram för att underlätta hudens naturliga exfolieringsprocess. Genom att accelerera exfolieringen och stimulera cellförnyelsen ersätts de döda hudcellerna, som täpper till porerna och ger huden ett matt, torrt och fjälligt utseende, av nya celler som ger en sundare utstrålning. Resultatet blir en hud med ett vackrare, yngre och sundare utseende.

Vill du läsa mer om exuviance? Besök deras hemsida här: http://www.exuviance.se