– Din specialist inom hudvård

Telefon: 070-266 95 59

Vad innebär IPL?

IPL betyder ”Impulsivt Pulsat Ljus” och bygger på att ljus i olika frekvensre påverkar antingen hud eller hår på kroppen. Med denna teknik kan man både ta bort hårbeväxtlighet, men även ta bort pigmentfläckar, ytliga blodkärl och arbeta med uppstramning av huden.
IPL Powerlite600® är marknadsledande inom IPL utrustning i både Sverige och Japan och är en svensktillverkad maskin. Den är medicinskt certifierad och uppfyller alla myndighetskrav och regler vilket många andra maskiner på marknaden idag saknar. Salongen och jag som terapeut är naturligtvis utbildad och diplomerad IPL-terapeut.
Till skillnad mot omtalad laserbehandling är Powerlite600® en helt annan metod där ljuset arbetar i ett annat spektra och energin förs ner under längre tid. Risken för brännskador är därmed väldigt mycket mindre och behandlingen är skonsammare mot huden.

HUDFÖRYNGRING MED POWERLITE®-METODEN

Powerlite600® föryngrar huden genom att stimulera hudens celler att bilda nytt kollagen och elastin. Kollagen och elastinfibrer i din hud förstörs av solen (UVA). Det gör att huden inte kan behålla sin fuktighet och elasticitet viket orsakar fördjupningar i huden.
Med Powerlite600® appliceras ljus på huden och omvandlas till värmeenergi. Kollagenet i huden värms upp till nära den punkt där det koagulerar vilket stimulerar hudens självläkande mekanismer så att kollagenet förnyas.
Kollagenets förnyelse gör att nätet av kollagen och elastinfibrer återformas. Du återfår spänsten i huden samtidigt som fina linjer och förtorade porer reduceras.
Resultat blir jämnare och fräschare hud.

Borttagning av pigmentfläckar med Powerlite®

Vid behandlinga v pigmentfläckar absorberas ljuset istället av pigmentet, melaninet, som omvandlas till värmeenergi som selektivt förstör oönskat pigment. Det innebär att pigmentfläcken först mörknar, stöts upp till ytan och trillar sedan av. Omgivande hud skadas ej. Det går dock inte att behandla pigmentfläckar som har hormonell orsak, tex melasma. Det är enbart åldersfläckar och solfläckar som kan behandlas.
Kontinuitet är viktigt och även om fläckar tas bort, måste man alltid använda solskyddsfaktor, året om, för att förebygga fläckar och att de baehandlade fläckarna kommer åter.

BORTTAGNING AV YTLIGA BLODKÄRL MED POWERLITE®

Ytliga blodkärl tas bort med powerlite-metoden® genom att hemoglobinet i blodet absorberar ljuset. När temperaturen uppnår 60-65 grader koagulerar blodet och följden blir att blodkärlen kollapsar och dras ihop.
Beroende på storlek och ytlighet kan kärlen tas bort eller reduceras kraftigt. Det är endast röda blodkärl som kan behandlas med det gula ljuset. Är de blå/lila är innehållet av hemoglobin för litet och det gula ljuset kan inte ge den effekt som krävs.

HÅRBORTTAGNING MED POWERLITE®

Powerlite600® kan även med ett speciellt munstycke avlägnsa hårbeväxt på olika delar av kroppen. Det långvågiga röda ljuset som används, absorberas av pigmentet (melaninet) i hårstrå och hårsäck och omvandlar till värme. Deta gör att hårsäcken förstörs och nytt hår kan inte växa igen. Vid behandling förstörs ca 60-90% av hårsäckararna i anagena fasen (en fas av fyra), så behandlingen måste upprepas 4-6 gånger för att ge önskat resutlat.